Artiklar om Australien

Länder flyttar sig - dags att uppdatera världskartan

Vet du var Australien ligger? Om du utgår ifrån vad våra kartor visar så stämmer det inte helt.

Första direktflyget från Europa till Australien

För första gången kommer det att gå direktflyg mellan Europa och Australien. Resan mellan London och Perth tar 17 timmar.

Australiens drottning – Queensland

Queensland har allt. Långa stränder ut mot Stora Barriärrevet med snorkling och dykning i världsklass, cowboyliv på gigantiska rancher, samt trendigt bar- och restauranghäng i Brisbane, Noosa och Cairn. För att inte tala om regionens rika djurvärld. Fotografen och skribenten Jörgen Ulvsgärd har provat en del av vad den australiska östkusten har att erbjuda.

Flygakrobatik i Sydney

Råkar du befinna dig i Sydney och är sugen på att bokstavligen prova dina vingar, går det bra att åka med piloten Joel Haski på Red Baron Scenic and Aerobatic Flight Adventures.

Saffire Freycinet Tasmanien Lounge Tasmania

Ny tasmansk resort imponerar

Nyöppnade boutiqueresorten Saffire Freycinet på australiensiska östkustön Tasmanien imponerar. I alla fall på några utav personerna bakom livsstilssajten the Cool Hunter som på sin webbsida skriver att det här är en av få resorts som lyckats göra allting rätt.

South Yarra, Melbourne, The Olsen Hotel

Designhotell i Melbourne

I den populära förorten South Yarra, några kilometer utanför centrala Melbourne, ligger The Olsen Hotel. Ett nyöppnat designhotell tillägnat den världsberömda australienska konstnären John Olsen.

New Gold Mountain, Melbourne Chinatown, Bar, Cassandra Fahey

Melbournes dolda famn

Döljd på en mindre kullerstensgata i Melbournes Chinatown ligger baren New Gold Mountain. Inhyst i en gammal skräddaratelje inger baren en hålet-i-väggen-känsla.

Surry Hills, Bourke Street, Saint Margaret

Bourke Street — en solskenshistoria

För tio år sedan var Surry Hills i Sydney en förort med problem. Nu har inflyttade ­designerbutiker, barer och gallerier gjort ­området kring Bourke Street till en nutida ­sevärdhet. En av höjdpunkterna är ­galleriet ­Object i det ombyggda Saint Margaret-sjukhuset som har blivit en viktig institution inom konst, design och arkitekturkretsar i Australien

Queensland,  Capricorn Highway, Sunshine state

Solens rike i Australiens Queensland

Queensland, The Sunshine State, är en av Australiens största turistmagneter med sin fantastiska natur. RES ger sig ut på en en roadtrip genom en australiensisk delstat som trots sin popularitet skymts bakom det stora barriärrevet.

Designboende i Brisbane

Under 2007 fick Brisbane, Australien, äntligen sitt första designhotell, Emporium Hotel. Hotellet är en explosion av klarröda väggar, zebrarandigt, glas, guld, glamour, modernt och antikt. De hundrasexsviterna är estetiska skönheter i en blandning av enkelt och lyxigt,svart, brunt, grått och vitt.