Artiklar om Förenade Arabemiraten

Dubai – bästa tipsen för dekadens deluxe

Restaurangerna, barera, showerna. Surrealismen regerar i emiratet som på bara ett decennium blivit en av världens hetaste destinationer. Glöm allt som har med lagom att göra. 

Gå på takbio i Dubai

I Dubai är utomhusbiografen redan väl etablerad. Men den här biografen som öppnade förra året är den första som är belägen på ett tak.

Världens högsta legobyggge i Dubai

Legoland i Dubai har nu slagit upp portarna. Och i sann Dubai-anda finns här såklart världens högsta legobygge.

Dubai Mall - mycket mer än bara shopping

Dubai Mall är världens största köpcentrum med i princip vartenda märke representerat. Men Dubai Mall erbjuder mycket mer än bara shopping. 

Hotellet med egen regnskog

En 7500 kvadratmeter stor regnskog – på hotellet? Sluta aldrig förvånas över Dubais byggprojekt. 

Extra feststämning i Dubai

Dubai är en av världens bästa feststäder. Inför Ramadan är det lite extra feststämning den här veckan då man sen stänger ner allt under fastemånaden. Vi tipsar om tre bra klubbar om du är där.

Där ökensagan blir sann

Några timmar bortom Dubais skyskrapor väntar ett äventyr som hämtat ur arabiska ökensagor. Här i Abu Dhabi rider vi kamel i solnedgången, äter bufféer i sanden under stjärnorna och bor på ett osannolikt sandslott mitt i öknen.

I skuggan av Dubai

Finanskrisen satte tvärt krokben för expansionsivern i Dubai. Men världen har fått upp ögonen för Förenade arabemiraten och plötsligt hittar turister till mindre emirat som Ras al-Khaimah och Fujairah. RES testar en ny väg i öknen.

Formel 1 i Dubai

Sanningens ögonblick kom till slut för Dubai. Spenderarbyxorna hade suttit på lite för länge och plötsligt saknades det täckning för banklånen på svindlande 80 miljarder dollar. Doldisen Abu Dhabi, huvudstad i Förenade Arabemiraten, fick snabbt rycka in som räddaren i nöden och betala delar av skulden. Som tack fick Förenade Arabemiraten och Abu Dhabis ledare Sheikh Khalifa bin Zayed Al-Nahyan världens högsta byggnad uppkallad efter sig, Burj Dubai förvandlades över en natt till Burj Khalifa. Abu Dhabis SOS-insats förra hösten var inte bara generös, den var även pr-mässigt ovärderlig.

Abu Dhabis värstinghotell

Grundarna av The Yas Hotel i Abu Dhabi verkar inte ha hört talas om lågkonjunktur. Med oerhörd arkitektur, svindlande lyx och fokus på snabba bilar och båtar vill man väcka häpnad i generationer framöver och få hjärtan att rasa i takt.