Artiklar om Kroatien

Kempinski Hotel Adriatic

Omge dig med elegant design och njut av den fantastiska havsutsikten hos Kempinski Hotel Adriatic Istria.

Kroatiens okända pärlor

Att ö-hoppa och köra längs med den kroatiska kustvägen är en resa som lätt blir beroendeframkallande. Få platser runt Medelhavet har en sådan oemotståndlig dramatisk och vacker natur, dessutom bjuder byarna på intressanta upplevelser och kulinariska äventyr.

Tre lyxhotell i Dubrovnik

Unna dig en extra lyxig semester i sommar. Här är tre lyxhotell att checka in på i Dubrovnik:  

Split vision

Split är sol och bad, Split är ändlösa fartfyllda nätter. Staden byggdes för 1700 år sedan och fortfarande går man vilse i samma gränder som människor gjorde då. Split är en av Medelhavets bästa weekendstäder. Och alldeles utanför staden väntar Europas vackraste skärgård.

Höstweekend – hett hotelltips i Dubrovnik

Med utsikt över det kristallklara Adriatiska havet och den smaragdgröna omgivande vegetationen är Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel hotellet för dig som vill ha en ultimat semesterupplevelse.

Smakfulla Dubrovnik

Undersköna Dubrovnik har lockat besökare sedan urminnes tider och anledningarna till att komma hit är många – den välbevarade gamla stadskärnan, det behagliga klimatet, det fina läget vid havet, den anrika kulturen, den historiska berättelsen – ja, listan kan göras lång men en punkt får inte uteslutas: maten. Här ger vi dig våra bästa restaurangtips. 

Dubrovnik inför dresscode

I Dubrovnik har man tröttnat på lättklädda turister som går omkring på gatorna och inför ett nytt förbud mot kvinnor i bikini och män i bar överkropp.

Dubrovnik - Nya Venedig

Det finns ikoniska platser som är måsten på ens ”bucketlist” innan man dör. Platser som är så fotogeniska att de nästan hör hemma i sagovärlden. På den listan hamnar Dubrovnik. En ny ikon, som ett nytt Venedig.

Kulinariska Kroatien

Med Dubrovnik som utgångspunkt ligger en spännande matresa bara runt hörnet. Glöm sladdriga pizzabitar, skippa de skräddarsydda turistmenyerna och njut i stället av lokalt odlade råvaror utan mellanhänder.

Bland guld och gröna öar i Dubrovnik

Dubrovnik har världens bästa ostron, natursköna utflyktsöar och boutiquehotell från sextonhundratalet. RES Petra Engström har semestrat kustens självklara nav i Kroatien.