Portugal

Portugal

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Portugal. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Portugal

SAS lanserar direktlinje till Madeira

Nästa vinter och vår kan du flyga direkt till Funchal på Madeira från Arlanda i Stockholm med SAS. 

Portugal – en het matdestination

Den som åker till Portugal har all möjlighet att äta gott. Över 20 restauranger har belönats med minst en stjärna i den senaste versionen av den prestigefyllda Michelinguiden. 

Personliga Porto

Varför inte en weekend i staden där floden Douro mynnar ut i Atlanten? Porto i norra Portugal har ett förföriskt vackert läge – en naturlig skönhet med ett fascinerande förflutet och en svårslaget spännande samtid.

Madeira – Atlantens flytande spa

På ön Madeira får kropp och sinne sitt. RES spaexpert Kina Andersson tipsar om vilka span man ska besöka på den portugisiska ön.

Designsurf i Portugal

Som barn drömde John Malmqvist en natt att han surfade på en våg. Resten är svensk surfhistoria. Sedan tre år tillbaka bor John i Portugal och där driver han surfhotellet Surfers Lodge Peniche. Vi hörde av oss till gamle surfmästaren och fick en pratstund med honom.

lissabon

Nya tider i Lissabon – som vågar ta plats

Vi tittade bort ett ögonblick och under den tiden hann staden genomgå en metamorfos. När vi vände tillbaka blicken upptäckte vi att staden, som försynt har vandrat i skuggan av andra framstående huvudstäder, har blivit en storstad med skön attityd, som sticker ut hakan och vågar ta plats.

Alentejo - orört i Portugal

 När de unga portugiserna drar till Lissabon och turisterna till Algarve åker Anders Mathlein till Portugals glömda kust, Alentejo. En tur bland trösterrik död och dramatiska landskap.

Perfekta banor: golfresan går till Azorerna

Att golfa på Azorerna betyder folktomma banor och svensk sommarvärme i oktober. Den portugisiska ögruppen är en given plats för golfspelare som genom en kort flygresa vill förlänga säsongen ett par månader.

Lissabon gör storslagen comeback

Lissabon har lämnat de sorgsna åren bakom sig och bjuder in till fest som varar hela natten lång. RES ledsagar till de heta portugisiska stadsdelarna Chiado och Bairro Alto som på varsitt sätt speglar stadens nya optimism och berättar vad Lissabonresan har att erbjuda.

Apelsinblommornas Algarve

Här finns fler hotellrum och uthyrningslägenheter än i resten av landet. Med över tretusen soltimmar per år riskerar man knappast att får ledigheten bortregnad i Algarve. På Portugals sydvästra kust pendlar man ständigt mellan den ljuva doften av apelsinblommor och den av rödstekt turistfläsk.