Tyskland

Tyskland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Tyskland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Tyskland

6 heta tips för din resa till Berlin

Här är ställena du inte får missa i den tyska huvudstaden.

Fem dagsaktiviteter i Berlin

I Berlin finns det något att göra under dygnets alla timmar. Dagtid rekommenderar vi att du besöker något av följande ställen. 

Här ska du fika i Berlin

Även om just ordet fika inte existerar på tyska vet tyskarna hur man fikar. Berlin är ett riktigt fikanäste. Här är några kaféer värda en fikapaus. 

Bästa tipsen till Berlin

Vietnamesiska potatisdumplings eller franska galetter? Alltid lika hippa Berlin erbjuder något för alla. Här är RES Berlin-korre Maria Österdahls bästa tips till staden.

Ryanair lanserar ny direktrutt från Stockholm

I oktober drar en ny direktrutt igång från Stockholm Skavsta till Tyskland. 

Berlin – kändisen som vägrar bli snobbig

Berlin är inte bara ett resmål, staden är uppdelad i flera stadsdelar där varje del har sin egen unika charm. Kom som du är och känn ingen stress, trots att stan blivit något av en kändis på senare år vägrar den att bli snobbig och du kan fortfarande bo och äta för en väldigt rimlig peng. Berlin är en stad i förändring – och här finns alltid något nytt att upptäcka.

Berlins coolaste adresser

Konstnärernas favorithotell, fantastisk cocktailbar i Kreuzberg och så Tysklands kanske allra bästa lakritsbutik. Här är adresserna du inte får missa i Berlin just nu.

Oktoberfest i München – världens största folkfest

Snart riktas strålkastarljuset mot München och mot folkfesternas folkfest. Miljoner besökare gästar årligen Oktoberfest, men för invånarna i ”världens största by” räcker det inte med partaj bara en gång om året. Vi följde med när Münchenborna laddade upp redan i våras.

Berlins bästa just nu

Brunch med ryska blinier, en lyxig cocktailbar och en lokal ekomarknad. Här är tips på vad du inte får missa i Berlin just nu.

Jennys Berlin

Lär känna vår bloggare Jenny från Berlin. Hon bosatte sig i Berlin på grund av jobb och vänner. Tanken var aldrig att hon skulle stanna. Men så blev det...